『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: admin

[2005-2021 data] MetaStock Real-time Data 港期歷史數據

Matthew 琴晚黑 gun 係去咗拍拖 la , 凌晨成點幾鐘 skype 都無著燈。追個女仔 ja !  唉! 點解要追咁多年都追唔到架呢? 仲以為 , 佢又係一個拍三個 tim   

不如追過第 2 個 la !  我有好介紹 wow!  要就出聲呀!  

原帖由 admin2 于 2009-2-13 18:07 发表  Matthew 琴晚黑 gun 係去咗拍拖 la , 凌晨成點幾鐘 skype 都無著燈。追個女仔 ja !  唉! 點解要追咁多年都追唔到架呢? 仲以為 , 佢又係一個拍三個 tim    不如追過第 2 個 la !  ...

昨晚開完講座, 倦到嘔電,  這幾個星期過度疲勞~

所以昨晚電腦都唔想開, 攤係張 sofa 度~  郁都唔想郁 ~

好倦呀 ~   .......好倦呀 ~   . 

即市資料 hk2009 己經更新至 2009 - 2 - 13 

尚欠 Msdata (EOD) 未 update  

Thanks.  There is no need for EOD data.

However the intraday data is only update to 14:50 pm.  When I try to continue update it through Antenna, it just stops there.  What should I do?

OK Now !! 己經修正 !

Dear Matt

Pls update HK2009Real-time Data on 20 Feb2009 as I missed most of the data yesterday.

Thank You

aat

原帖由 aat 于 2009-2-21 13:07 发表 Dear Matt   Pls update HK2009Real-time Data on 20 Feb2009 as I missed most of the data yesterday.   Thank You   aat    

Hi aat, 我見 Matthew 己更新至 20 Feb2009 架 la! 

MSDATA.exe (盤後數據)  &  hk2009 (即市數據) 都己更新 ~

如果有人未更新 EODFEB20.TXT (盤後數據) , 那今天便沒有資料,

因為 EODFEB16.TXT 資料供應商那邊做漏野, 沒有加進去 ~

而過了星期六後, 系統只能顯示回 星期一的檔案,

所以無法啦 ~ 唯有我放一次上來,  所以有須要的朋友可以先用我這一個更新 ~

或 直接下載我們的 MSdata.exe 檔  (盤後數據) 安裝一次 !!

MSDATA.exe (盤後數據) 包括有:

1)
全港股票、窩輪及牛熊證資料

2) 港期、國期、恒生指數及各大分類指數資料

3) 全球各主要市場指數 及期貨資料

·         香港股票(Hong Kong Stock)

·         香港市場指數 (Hong Kong Market Index)

·         恒生綜合指數 (Hang Seng Composite Index Series)

·         恒生綜合行業指數 (Hang Seng Composite Industry Index)

·         外國期貨市場 (Foreign Future)

·         外幣匯率 (Forex)

·         世界指數 (World Index) -- 亞太地區 | 非洲/中東 | 美洲 | 歐洲

EODFEB20.TXT

336.1 KB, 下载次数: 63

Thanks Matt大大
HK2009 已更新