『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

返回列表 发新帖
楼主: admin

建議選用 Kaspersky (卡巴斯基)殺毒軟體

admin大人, 我依家都係同你一樣: 中文版windows+英文版kaspersky, no problem ar.... 之前係講緊裝左中文版kaspersky後, 個中文版kaspersky會時不時無啦啦死左出黎..... 咁果時我見你地都話係用英文版kaspersky, 於是我就將我部機由中文版kaspersky改裝番英文版kaspersky, 話試下仲有冇事後再報告大家..... 上二樓是想報告將中文版kaspersky改裝番英文版kaspersky, 用左成個月,之前經常死kaspersky的情況沒再發生了...... 唔係改裝左英文windows, 可能我講得唔清唔楚, 唔好意思..... 上面報告已改, 免大家再誤會了..... sorry... sorry.... :
我都你用緊英文版 Kaspersky, no problem.
剛剛從黃金買左英文版$240 only :
Originally posted by hornso at 2007-4-29 05:20 PM: 剛剛從黃金買左英文版$240 only :
咦! 原價應該係$280 / 2年期 嫁 wow! hornso , 你買平咗 la ! 我試用完之後,就買咗 1 套 3 user ge, 用了 $580 / 2年
如果你有兩、三部電腦, 那一部就當一個 user 計, 所以我都係買左 1套 3 個 user 2年期那種 $580 !! 彎仔電腦城買 ! 不過這種 user 得一個 Key , 可以給你安裝於 3 部機中啟動, 所以以第一個啟動了後, 便開始計, 另外果兩個, 就算你唔用都當你一起開始計, 使用期為 2 年 !!

求教!

本人剛裝了 Kaspersky Internet Security v.7。
經測試網站 test TCP and UDP 均不能成功。
發覺 emule 的 port TCP 4664 and UDP 4672 被 block 了。
是否 KIS 的防火牆的關係?
請問如何解決?
請各位大大 Help me.
多謝 Admin 大大!
初次試用,佢問甚麼,保險啲,乜都答係,所以 .......

Thanks again.