『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: 小飛俠

本週金屬礦業股週日線圖

#1109, 日線出現兩個止賺紅點, 但週線圖仍然好靚.
多謝小飛俠哥哥貼圖 . #1109 已出止賺紅點 , 今早$4.575 已止賺離場 . #347 仍未走 , 但今早藍籌跌得很難睇, 我都怕會影國企,要 小 小 ..........心..........呀.:
momo, 到你有足夠 50分時, 你自己都可以 post 圖 ! 所以勤力 D 回覆呀 ! post 圖的方法如下: http://www.bp-system.com/discuz/ ... 1&sid=ASfqSg#pid184

江銅

江銅是否己升完本泿,屬到頂回落
#358 江西銅業 突破三角形上升, 在試 $5.1支持位, 可把止蝕位推高至 $5.0
好嘢! #347 於 $6.1 沽貨離場, 雖然賺少左, 但跟最佳拍擋止賺蝕, 無心理壓力, 我覺得人都健康左, 精神左. 現在完全無貨. 我想個市反彈後會再跌, 會買貨,會利用這段時問學吓炒期指及期權。 大家有無些有關網站可以介紹吓呢? 多謝大家!
MoMo 妹妹,您有全世界都不可能再找到的好經紀,又有最佳拍檔,炒期指其實好過炒股票。唔好再找第二個網了,如果全職您可以短炒,比較輕鬆。或則期指加期權套戥,安全過炒股票好多,我雖經常叫人一定要注重止蝕,其實我都未用過。如果跌勢确定,炒期指更容易。請您仔細和您的經紀商量。
Originally posted by momo at 2006-3-8 06:19 PM: 好嘢! #347 於 $6.1 沽貨離場, 雖然賺少左, 但跟最佳拍擋止賺蝕, 無心理壓力, 我覺得人都健康左, 精神左. 現在完全無貨. 我想個市反彈後會再跌, 會買貨,會利用這段時問學吓炒期指及期權。 ...
momo 講嘢. 真係可圈可點-------用[最佳拍檔]做買賣, 不單賺錢, 而且無心理壓力, 健康左, 精神左. 這樣算下來, 你根本不是賺少左, 而是賺突佐. 健康無價寶, 有錢買唔到. 其實[最佳拍檔]最有價值的地方就是------可以用最少的精神代價來賺錢.

Thanks for response

多謝 Tai 、小飛俠兩位大佬的回應 , 指教! :) 其實我炒股票也炒了很多年 , 技術分析也學了不少 . 但炒股票太累 , 要每晚做很多功課找有機會出位的股票 , 一個字講哂 , 累 ....... 累 .........累! 去年我遇到了 ceci , 遇到了最佳拍擋 , 我曾將最佳拍擋 (15年數据) 重覆又重覆核對了一個多月, 才决定跟最佳拍擋操作的 , 我相信自己的眼睛 . 我特別感謝 ceci ( 唔係擦鞋) 帶領我認識 global market , 令我知道越大的市場 ,圖表越準確, 不用死守在 HK market 找機會 . 當趨勢一成 , 簡簡單單跟最佳拍擋做單就可以了 . 無壓力 , 精神一定好嗱! 再次多謝兩位 “叔台” 的回應 .再次多謝 ceci 經常复我的email !