『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: Tommy

MatthewAY 師兄近期即市期指炒作贏取400點以上之佳績

Matthew大大真係頂呱呱!!!

多謝誇獎 多謝關心

不過我病左好耐 ~  睇左幾次醫生 ~

試過幾種方法 ~  我都想快 D 病好 ~

先有精神於市場繼續提款 ~
你知啦 ~ 專注、集中及反應~ 都好緊要架麻 ~   

激死我 ~   都成兩、三個星期啦 ~    仲係未好翻晒~

仲咳緊 ~  咳真係好辛苦架 ~  大家要保重自己, 唔好學我呀 ~

唔係就係市場提少好多款架啦 ~

第一個星期好左少少~  又好似返發咁 ~  又慢慢嚴重翻 ~

第二個星期好少少~  又好似返發咁 ~  又慢慢嚴重翻 ~
..........

我問醫生 :"  我打支針會唔會快 D 好呀 ?" 

醫生即時話:  "你既情況, 打針都無用, 我同你轉下藥啦, 休息多 D ,  飲多 D 水,  介口唔唔好飲凍飲 ~"

我問醫生 :"  乜唔係打支針, 快 D 好咩 ? "

醫生話:  "你睇得電視講得多, 唔係下下打針都有用, 要睇情況架 !"

有時換咗個醫生都得,因為方法+藥都唔同咗.

可能你同個醫生唔啱Key.

有病,除了看医生之外,最緊要休息    希望 matthew 大大快些好番 

Matt兄,以前我都試過連續咳三個月 ,一出聲講話就咳 ,睇埋中西醫都唔得,最後連續飲了三,四支珮夫人止咳露,結果得咗,好翻晒 .另如果係晚上睡眠時咳,可睡前含片冬薑,會舒服好多,祝早日康復,揸翻支大期去打大鱷

Hi Matthew,

昨晚甜甜姊姊係聊天室度教咗你幾招 wow, 你有冇無留意到呀! call 返出嚟俾你睇睇先:

[0:52:27] 甜甜 說 : 你可能過勞兼著涼, 急性气管炎, 所以咳到停不了, 毎次咳飲兩口熱水, 可擺平气管抽速, 最重要保暖, 在家也要圍頸巾, 穿襪子, 服葯後, 睡它12 hour, 祝早日康復。

多謝 甜甜姐 !  多謝各位 !

現在於家中都要著襪子, 帶頸巾, 飲暖水, 晚沖點密糖 (一定要係註明 "冬蜜") 飲, 會舒服好多 ~

感冒差不多好了, 我還有點咳~   但好過之前好多了~

咳都舒服好多~   無咁辛苦 ~

"感冒" 就無得擇, 一定要瞓得多才能夠康復 ~

條頸的保暖要特別注意 ~