『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

今日嘅浪可咁數嗎?

大浪唔知有冇數錯, 細浪更唔知點數。 請師指教....

暫時可以咁數.

隨着大市不斷運行,數浪有機會隨之改變.

如炒即市可先用1min數,用形態以(橫行/反彈)為2/4浪,

如數唔到先揾高一級5min數.

即市唔好浪費時間數1min微浪,好易被玩死.

小弟數浪都係也也烏, 成日都數到頭暈, 用大一級的圖數會易數d...

炒即市, 如果數一分鐘圖, 通常都只數即日的圖, 好少連埋昨日的一齊數.  可參考大師兄的帖子, 對數浪一定有很大進步:

一分鐘圖波浪專區 (Advanced Get 與 day_trader 比較)

小弟都將今日的波浪數了一次, 大家一起研究研究.

Thanks 叮噹 & fida   
新人問題

有關用 advanced get 數浪, 請問

怎樣用 advanced get 開分鐘圖, 我個個係end of day version.
但我也想即市後用 advanced get 看看當曰的浪,.

thank you

以前有帖講過,要花啲時間找一找,

或者我今天收市後做多1次帖給大家.

原帖由 best9797 于 2008-5-21 02:06 发表 新人問題 有關用 advanced get 數浪, 請問 怎樣用 advanced get 開分鐘圖, 我個個係end of day version. 但我也想即市後用 advanced get 看看當曰的浪,. thank you

請參考以下連結:

一分鍾圖係GET出現

Thank You  fida兄.
Thanks a lot, all C-Hing! 又學到嘢啦! 希望可以從各C-hing身上累積多D經驗。 想問吓去可download 到 advance get software ar?
呢度不便提供,去 http://www.google.com.hk 搜尋,好易找,