『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

請教一下,除了1min chart及5min chart

我知道sptrader有 1s / 2s chart (即是自訂)

那麼, metastock 可以用到 一秒圖(1s chart)嗎?

MetaStock 並沒有 秒圖, 最細為 tick 圖, 跟著便是 1min 圖....

你用秒圖炒賣嗎 ?!

我有用秒圖做參考的
想請問, metastock 既然接收即市data, 那麼我是否可以修改metastock出秒圖?

我o係尋晚同你E-mail o個位, 我都想用bp system, 所以想了解多D先, 唔該哂~
(我依家用sptrader, 用入面o既1秒data feed去metastock, 不過我係當佢1min 咁開個chart 睇....希望你明我講咩啦...我表達能力差, haha)
程式設計所限 ,不可以 !

除非學你剛才提到的方法, 將即現有的數據自行轉換當 1min 圖睇,  

但這樣就失去即市炒賣參考功能 !   

不過炒賣, 不須要用到秒圖咁利害, 因為就算比你睇到都做唔到 !

秒喎~ 按鍵的一刻都用左 秒半啦 ~
程式設計所限 ,不可以 !

admin 发表于 2009-11-23 22:38

多謝您o既回答~~~
請問你如何將sptrader的data feed去Metastock,請高手賜教
這個問題比較複雜, 你要懂得利用  API 寫程式才可以 !

但數據維護並不容易, 如果費用可以接受,
都係使用供應商的較為方便 !