『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

中原指數

各位Ching 我想問下:
中原指數數據 係  一星期更新一次
如果 我想轉為metastock 數據 可以點轉? 謝謝^__^
http://202.72.14.23/p/cci/SearchHistory.aspx
唔會太複雜, 係有些步驟要注意,
而往後你可以人手輸入資料做更新 !

點擊下載這個 samples
中原城市領先指數 CCL.rar (7.58 KB, 下载次数: 998)
Hello Matthew,

不好意思,MetaStock Downloader 在打開 CCL 後不斷說 The record is out of chronological order. 請問可否將紀錄中的日期由倒轉改為順序排列,再讓我們重新下載?

NOVOICE 謝上
先多謝Matthew ^__^
我個問題同Novoice一樣啊.....
另外一個問題,不能轉做candlestick嗎?
謝謝你 ^__^
先多謝Matthew ^__^
我個問題同Novoice一樣啊.....
另外一個問題,不能轉做candlestick嗎?
謝謝你 ^__^
hengfa 发表于 2010-3-9 19:36

1) 資料可以自己做 sorting

註: 而上面檔案亦修正為已 sorting 版本

2) 你得 1 個週線價, 無 不同的 開市,  收市, 最高, 最底 的價位, 又如何做到 "週線" candlestick 呢 ?

除非轉做 "月" 線圖時就可以 !

{:5_359:}多謝 matthew
辛苦晒 已經用到啦